U trendu

AMSS: Očekuju se pojačan saobraćaj i zadržavanja na naplatnim rampama i granicama

Poslednji vikend u avgustu donosi pojačan intenzitet saobraćaja što će tokom dana usloviti duža zadržavanja i gužve na mnogim deonicama u Srbiji, pa tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije.

Na naplatnoj rampi Sirig u toku dana mogu se beležiti duža čekanja u pravcu ka Subotici, dok se jutros čeka oko 10 minuta, a isto vreme zadržavanja očekuje vozače i na ostalim frekventim stanicama.

Saobraćaj se trenutno odvija bez zastoja i posebnih prekida uz povoljne vremenske prilike koje doprinose dobrim uslovima za vožnju.

AMSS saopštava da na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje ka Madjarskoj, putnička vozila čekaju oko dva sata, dok su na ostalim prelazima zadržavanja za putnička vozila ovog jutra oko 30 minuta.

Preporuka za ulazak u Madjarsku je prelaz Bački Breg, koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora. Na njemu se retko kada čeka duže od 30 minuta.

Kelebija je otvoren 24 sata za sve državljane, a na tom prelazu jutros su  zadržavanja do 30 minuta.

Na manjim prelazima zadržavanja su takodje promenljiva, a prelazi Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš II otvoreni su od 7.00 do 19.00.

Sa Hrvatskom AMSS preporučuje da se koristi prelaz Šid, ali se i na ovom prelazu, u cilju rasterećenja prelaza Batrovci, često stvaraju kolone, pa iz AMSS savetuju korišćenje prelaza Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.