U trendu

AMSS: Oprez zbog poledice i magle

Vozače na glavnim putnim pravcima i ka zimskim centrima u Srbiji, očekuje pojačan saobraćaj, a zbog poledice i magle savetuje se oprezna vožnja, saopštio je večeras Automoto savez Srbije (AMSS).

U nižim predelima kolovozi su uglavnom suvi, dok u planinskim krajevima mestimično ima snega do pet centimetara, navedeno je u saopštenju AMSS-a.

Prema informacijama RHMZ-a, slab sneg večeras pada na području Sjenice, Kopaonika, Kuršumlije i Dimitrovgrada, dodaje se u saopštenju.

Iz preduzeća Putevi Srbije pozvali su vozače da zbog magle na pojedinim deonicama, niskih temperatura i poledice voze pažljivo, bez prekoračenja brzine i uz poštovanje saobraćajnih propisa.

Svi prilazi Kopaoniku i ostalim planinskim centrima su prohodni, ali se saobraćaj odvija usporeno zbog temperature koja pada i do minus 18 stepeni Celzijusa.

Za kamione s prikolicom i šlepere na snazi je zabrana na deonicama Jošanička Banja – Kopaonik, Kraljevo – Brezna – Goč i Kopaonik – Rudnica.

Na naplatnoj stanici Preljina večeras nema zadržavanja vozila, a na graničnim prelazima teretna vozila čekaju jedino na Batrovcima oko sat vremena, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar