U trendu

AMSS: Oprez zbog poledice

Vozače i danas očekuju nepovoljni uslovi na putevima u Srbiji, a oprez je neophodan zbog poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog poledice su posebno rizični nadvožnjaci i mostovi, ali i krivine, naročito u planinskim predelima, pa neprilagodjena brzina može imati velike posledice, navodi se u saopštenju.

Na magistralnim i lokalnim putevima uz poštovanje ograničenja brzine zbog opasnosti od poledice treba držati veće odstojanje izmedju vozila, upozorio je AMSS.

Za danas su najavljeni radovi na sanaciji diletacija na autoputu Beograd – Šid kod petlje Zmaj, a od 9.00 do 14 časova za saobraćaj će biti zatvoren vozna i preticajna saobraćajna traka.

Na Batrovcima kamioni čekaju na izlaz iz Srbije 180 minuta, na Šidu sat i po, a na ostalim prelazima nema zadržavanja ni putničkih ni teretnih vozila.

Zabrane za šlepere i kamione s prikolicom uvedene su na deonicama: Mionica – Kaona preko Divčibara, Šabac – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica preko Mačkovog kamena, Krst – Korenita – Krupanj preko Stolica.

Zabrana važi i na putevima Prićević – Pecka preko Ive, Valjevo – Debelo brdo, Radalj – Radaljska banja preko Stolica, Krupanj – Šljivova, Valjevo – Lelić – Mravinjci, Jošanička banja – Kopaonik.

Za šlepere i kamione s prikolicom zabranjene su i deonice Drenje – Jelakci – Gčak, Vrnjci – Stanišinci – Mitrovo polje – Grčak, Šarena bukva – Stolice, Loznica – Zajača – Mačkov kamne, Šljivova – Pecka, Žagubica – Borsko jezero, Boturić – Brus – Razbojna i Brus – Brzeće.

Uvedena je zabrana i na deonici Brzeće – Kopaonik (hotel Putnik), Kruševac – Kaonik, Kraljevo – Brezna – Goč, Kopaonik – Rudnica, Dobre vode – Goč – Stanišinci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.