U trendu

AMSS upozorava vozače na poledicu na putevima

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas da na pojedinim putevima ima raskvašenog snega, u planinskim predelima ugaženog snega, a na pojedinim deonicama poledice.

„Usled jakog vetra koji stvara snežne nanose na snazi je povremena obustava saobraćaja na deonici puta Žagubica-Borsko jezero, preko Crnog Vrha“, navodi AMSS u saopštenju.

Saobraćaj je usporen preko planinskih prevoja na području Timočke i Negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, a slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u drugim zapadnim krajevima Srbije.

Putevi ka zimskim centrima su prohodni, navodi AMSS i preporučuje, da se Kopaoniku i dalje prilazi sa zapadne strane preko Jošaničke Banje.

„Na jugu i jugoistoku Srbije, kao i na području Tutina, Sjenice, Ivanjice i Novog Pazara gde ima najviše snega i gde je najhladnije, vozačima savetujemo da koriste isključivo glavne putne pravce bez obzira na to što su oni možda duži, jer je na njima vožnja sigurnija i bezbednija“, navodi AMSS i dodaje da je tamo obavezna upotreba lanaca na pogonskim točkovima vozila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar