Andjelka Dević: Ne daju mi da posetim oca u pritvoru

Članica Upravnog odbora ATP Vojvodina Andjelka Dević, izjavila je danas da joj ne daju da poseti svog oca, investitora u ATP Vojvodina Iliju Devića, koji je danas priveden i nalazi se u zatvoru, a zbog čega je stupio u štrajk gladju i žedju.

Dević je za Betu rekla da je postupajuća sudija Slavica Nikolić, koja je nadležna u postupku koji se vodi protiv njenog oca „nedostupna“, te da nije uspela da joj preda zahtev, jer joj je rečeno da se „ne nalazi u zgradi suda“, a jedina je koja može takav zahtev da odobri.

„Dolazi vikend, a ona je nedostupna. Moj otac će ostati van kontrole svih koji bi mogli da se brinu o njemu i pomognu mu, s obzirom da je stupio u štrajk gladju i da odbija da ga zatvorski lekari pregledaju“, rekla je Andjelka Dević.

Ponovila je da je u pitanju „politički progon njenog oca“ i „montirani krivični postupak“, te da je on priveden i uhapšen zato što se nije pojavio na sudu u petak 31. maja, bez obzira na to što je dostavio nalaz lekara da je bolestan.

Policija je jutros oko osam sati došla u kuću investitora u ATP Vojvodina Ilije Devića i privela ga iako je bolestan.

Dević se nije odazvao na sudjenje u petak 31. maja iz zdravstvenih razloga, za šta je sudiji dostavio i potrebne zdravstvene spise, rekla je ranije njegova ćerka i članica IO ATP Andjelka Dević.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP „Vojvodina“ nalazi se pod monitoringom Evropske unije, jer je to jedini slučaj sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji gde je oštećen investitor, a ne država.

Razrešenje ove afere zahteva i Evropska komisija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.