U trendu

Anketa o budućnosti Starog savskog mosta na sajtu grada

BEOGRAD – Glavni urbanista grada Beograda Marko Stojčić pozvao je građane da učestvuju u anketi o budućnosti Starog savskog mosta, koja se nalazi na zvaničnom sajtu Grada Beograda i na BG portalu.

Na mestu Starog savskog mosta, 2020. godine započeće izgradnja novog mosta, koji će, zajedno sa planiranim tunelom između Savske i Dunavske padine, doprineti rasterećenju jednog od najopterećenijih saobraćajnih pravaca u gradu, Brankov most – Brankova – Dečanska – Bulevar despota Stefana.
Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, građani se u anketi mogu opredeliti za jednu od dve varijante.
Prva varijanta podrazumeva dve intervencije, od kojih je jedna izgradnja novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj, sa pristupnim stazama, u nastavku Ulice omladinskih brigada do Ade Ciganlije, čiji će izgled biti definisan projektom.

Druga intervencija podrazumeva demontažu Starog savskog mosta i ponovnu montažu lučne čelične konstrukcije glavnog raspona u parku Ušće, na poziciji između TC „Ušće“ i Muzeja savremene umetnosti, gde će predstavljati skulpturu na visini od četiri i po metara.

Investiciona vrednost tih radova je oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra.

Druga varijanta je preseljenje i dogradnja mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije za pešačko-biciklistički saobraćaj, koja podrazumeva demontažu mosta i ponovnu montažu, izradu novih betonskih stubova i nedostajuće čelične konstrukcije, kao i izgradnju prilaznih staza u nastavku Ulice omladinskih brigada do Ade Ciganlije.

Investiciona vrednost radova je oko 1,6 milijardi dinara ili oko 14 miliona evra.

Anketa traje do 15. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.