U trendu

Apel građanima da racionalno i namenski troše vodu

BEOGRAD – JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ apelovalo je danas na sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih par dana, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode, navodi se u saopštenju.

Zato pozivaju građane da racionalno i namenski troše vodu iz gradskog vodovoda za piće, odnosno za pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva s obzirom na to da nas i narendih dana očekuju tropski dani.

„Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće“, ističe se u saopštenju.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ navodi da je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.