U trendu

Apel za pomoć Mili Panić iz Pirota koja boluje od teškog oblika kancera

Porodica Mile Panić iz Pirota koja ima 5,5 godina i boluje od teškog oblika kancera neuroblastoma apelovala je danas na sve koji mogu da joj finansijski pomognu u lečenju.

Devojčica se trenutno sa majkom Jelenom nalazi u klinici Ačibadem u Istambulu u Turskoj i za njeno dalje lečenje neophodna je suma od oko 200.000 evra.

Njen otac Miroslav rekao je Agenciji Beta da je Mila juče u ovoj Klinici primila prvu hemoterapiju i da počinje sa infuzijom.

„Prvi ciklus hemoterapije je loše podnela, povraćala je i imala je temperaturu. Treba da primi šest hemoterapija, a svaka košta po 33.000 evra“, rekao je Miroslav.

Milinim roditeljima majci Jeleni i ocu Miroslavu za šest ciklusa hemoterapije potrebno je 198.000 evra a oni sami ne mogu da prikupe o novac, pošto radi samo otac. Mila ima i trogodišnjeg brata Miloša.

„Sakupljamo novac uz pomoć dobrih i humanih ljudi, grada Pirota, gradjana Pirota ali i iz drugih gradova, mojih kolega iz Kompanije Tigar tajers, sportista, muzičara..“, rekao je Miroslav.

Njegove kolege iz kompanije Tigar Tajers odlučile su da svako pomogne koliko može i izdvoje po jednu dnevnicu.

„Svima zahvaljujem. Do sada je od gradjana, organizacija i raznih humanitarnih akcija prikupljeno oko 25.000 evra“, kazao je Miroslav.

Bolest je otkrivena u januaru, otkada traje neprestana borba porodice da pomognu maloj Mili. Pomoć su potražili u klinikama u Djenovi, Kelnu i Sent Džudu u Memfisu.

„Tražeći spas za naše dete došli smo do Klinike Ačibadem u Istambulu“, rekao je Miroslav.

U Pirotu, Dimitrovgradu i Babušnici, organizovane su minulih dana mnogobrojne akcije prikupljanja pomoći za ovu petogodišnju devojčicu.

Kutije za prikupljanje pomoći za njeno lečenje postavljene su u brojnim trgovinskim lokalima u gradu, kao i u gotovo svim javnim preduzećima i ustanovama.

Maturanti Gimnazije, Ekonomske, Tehničke i Srednje stručne škole priključuju se akciji tako što će umesto kupovine odeće za matursko veče, novac izdvojiti za njeno lečenje.

Svi koji mogu da pomognu novac mogu da uplate na ime Miroslava Panića. Broj računa je: 0000403094431-22, AIK banka. Otvoreni su i namenski računi za uplate iz inostranstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.