Autobus GSP se zakucao u stub na Zvezdari

BEOGRAD – Na okretnici 77, u Čingrijinoj ulici na Zvezdari, jutros se dogodila nova saobraćajna nezgoda, kada se autobus GSP „Beograd“ zakucao u obližnji stub, prenose beogradski mediji.

„Oko 7.10 na okretnici autobusa 77 i 28A dogodio se udes kada je autobus udario u stub ograde. Na svu sreću, putnika u vozilu nije bilo, a vozač, iako uzrujan, dobro je. Pričinjena je osrednja materijalna šteta“, rekli su za „Blic“ iz Dispečerskog centra GSP.

Prema prvim, još uvek nezvaničnim informacijama, do nekontrolisane vožnje autobusa garažnog broja 3320, došlo je zbog takozvane turaže, odnosno kvara zbog kojeg motor vozila nekontrolisano dostiže maksimalan broj obrta.

Ovo vozilo je, inače skoro potpuno novo, pristiglo u pogon GSP „Beograd“ pre samo nekoliko meseci, a baš kao i prilikom prethodnog incidenta, radi se o turskom autobusu marke „BMC“.

Povodom današnjeg incidenta oglasio se i Sekretarijat za javni prevoz, prenosi Blic.

„Reč je o istom vozaču koji je i 29. avgusta imao sličnu situaciju na istoj okretnici. GSP Beograd će utvrditi činjenice, kao i da li se radi o ljudskom faktoru, a vozač je suspendovan i biće poslat na dodatni zdravstveni pregled, dok će vozilo biti upućeno na vanredni tehnički pregled“, rekli su iz sekretarijata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.