U trendu

Autobus za vakcinaciju danas na Zemunskom keju

BEOGRAD – Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv virusa korona danas je postavljen na Zemunskom keju, kod restorana „Venecija“, a građani na tom punktu mogu da prime vakcinu od 9.00 do 17 časova.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da građani u mobilnom autobusu mogu da se vakcinišu cepivima „Fajzer“ i „Sinofarm“.

„Pozivamo sve koji se nisu vakcinisali da dođu danas na Zemunski kej i da u ovom prelepom okruženju prime vakcinu. Mobilni autobus se postavlja na lokacijama gde je mnogo ljudi, pratimo potrebe građana, jer nam je važno da se što veći broj njih vakciniše“, rekla je Stanisavljevićeva za Tanjug.

Najavila je da će autobus sutra biti postavljen na Adi Ciganliji. gde će građani moći da se vakcinišu od 9.00 do 17 časova.

Kako kaže, osim na mobilnom punktu, tokom ovog vikenda građani mogu da se vakcinišu i u tržnom centru „Ušće“ do 20 časova.

„Za dve i po nedelje koliko se sprovodi vakcinacija u „Ušću“ i u mobilnom autobusu, vakcinisano je 9.000 Beograđana“, rekla je Stanisavljevićeva.

Doktorka Dragana Čomagić iz Doma zdravlja „Zemun“ kaže da je u lekarskom timu koji sprovodi imunizaciju na tom punktu danas i pedijatar jer, kako kaže, mladi koji imaju 16-17 godina sve više pokazuju interesovanje da se vakcinišu, a to mogu da učine Fajzerovom vakcinom, koja je odobrena za starije od 16 godina.

„Čak je bilo i 15-ogodišnjaka, ali za sada je vakcina odobrena samo za starije od 16 godina“, rekla je Čomagićeva za Tanjug.

Dodala je da građani na punktu popunjavaju formular za davanje saglasnosti, zatim obavljaju lekarski pregled i upućuju se na vakcinaciju.

Doktorka Čomagić je navela da će građani koji danas na Zemunskom keju prime prvu dozu vakcine protiv kovid-19 drugu dozu dobiti u Domu zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.