U trendu

Baksuzi: 30 građana „izvučeno“ u igri „Uzmi račun“ ali nisu nagrađeni, evo i zašto!

Prilikom izvlačenja koverata u igri „Uzmi račun i pobedi“, 30 građana Srbije imalo je priliku da na svojoj koži oseti sreću i dobije neku od vrednih nagrada, ali im se to nije dogodilo, iako su njihova imena pročitana.

Greške koje su pri slanju fiskalnih računa učinili, dvoje sugrađana koštale su stana u Beogradu!

Uprkos tolikom broju pristiglih neregularnih koverti, iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navode da je sve proteklo u najboljem redu, piše Kurir.

U prvom kolu nagradne igre deljeno je 177 nagrada, a od 207 izvučenih koverata 30 je bilo neregularno. Greške koje su pošiljoci napravili, a koje su ih koštale vrednih nagrada, bile su razne.

– Svi poslati računi moraju da budu veći od 100 dinara, nikako manji, kao što smo imali slučaj. Koverat sa više od 10 računa je važeći, samo je bitno da 10 računa bude ispravno. Pošiljka mora da sadrži 10 slipova ili isto toliko računa, nema mešanja! Ujedno, svi poslati računi moraju da budu izdati u 2017. godini, nikako stariji, što je takođe bila greška. Bitno je i da poslati fiskalni računi sadrže sve propisane elemente, pošto je dosta sugrađana poslalo nešto drugo. Bitno je i da građani dobro popune koverat, pošto pošiljke koje ne sadrže sve elemente ne uzimamo u obzir. Tako ako na pismu nema broja telefona, taj koverat izuzimamo iz izvlačenja“, istakla je Stanija Višekruna, predsednica komisije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.