U trendu

Banja Koviljača uskoro dobija obnovljeni Kur-salon

BEOGRAD – Jedan od simbola turizma u Srbiji i poznato lečilište Banja Kovićača uskoro će imati obnovljeni objekat iz doba Karađorđevića, poznati Kur-salon, koji je jedno od obeležja ove banje, saopštila je Republička direkcija za imovinu.

Rekonstrukcija objekta biće izvedena u okviru realizacije programa predsednika Srbije za ravnomerni razvitak cele zemlje i u skladu sa politikom vlade i merama koje se preduzimaju obnavljaju se elitni objekti u nekoliko turističkih mesta.

Investitor u ime Republike je Republička direkcija za imovinu koja se stara da se radovi na adaptaciji obave kvalitetno i potpuno u predviđenom roku.

Tako će ova zgrada sačuvati svoj izgled, a dobiti potpuno novu klimatizaciju, protivpožarni sistem i novi ambijent.

Republička Direkcija je obezbedila i opremanje objekta novim nameštajem što sve doprinosi razvoju turizma i komforu korisnika usluga.

Povećanje broja korisnika sa svoje strane će naravno uticati i na standard građana Banje Koviljače i susedne Loznice, a upravljanje ustanovom vrši Specijalna bolnica za rehabilitaciju.

Radove u ime investitora je obišao direktor Republičke direkcije za imovinu RS Jovan Vorkapić sa dr Aleksandrom Jokićem direktorom Specijealne bolnice za rehabilitaciju i Dejanom Stalovićem pomoćnikom gradonačelnika i ocenio da je do sada urađenim zadovolkan kao i da to garantuje završetak adaptacije u roku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.