U trendu

Basta: Imaćemo dovoljno energenata, domovi će biti topli

BEOGRAD – Beogradske elektrane preduzele su sve potrebne mere i napravile krizni štab kako da prevaziđu ovu grejnu sezonu, kaže direktor JKP Beogradske elektrane Rade Basta povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kranju da će i Srbiju zahvatiti velika energetska kriza.

„Beogradke elektrane imaju rešenje, tako da građani neće imati problema sa snadbevanjem toplotnom energijom u narednom periodu koji je ispred nas. Ova velika energetska kriza pogađa celu Ervopu, jer cena gasa dostigla neverovatnih 1.400 dolara na 1000 kubnih metara. Građani Beograda ne moraju da brinu. Imaćemo dovoljno energenata da obezbedimo da ljudima budu topli domovi“, naveo je Basta i zahvalio predsedniku što se bori da omogući redovno snadbevanje gasom i strujom.

Basta je takođe apelovao na Ministarstvo rudarstva i enrgetike da hitno preduzme mere za rešavane energetske krize, primetivši da Ministarstvo nije do sada napravilo krizni štab po pitanju energetske krize i sazvalo hitan sastanak za rešavanje ovog gorućeg problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.