Basta: Radovi moraju biti završeni pre roka

BEOGRAD – V.d. direktora JKP Beogradske elektrane danas je priliko obilaska gradilišta u okviru najobimnijih investicionih radova u tekućem remontnom periodu poručio izvođačima da svi radovi moraju biti završeni pre projektovanih rokova kako bi sistem daljinskog grejanja grada Beograda bio spreman za predstojeću grejnu sezonu.

„Stanovi građana Beograda ne smeju da budu hladni, moramo da im pružimo uslugu koju zaslužuju, pa čak ako bude bilo potrebe i pre zvaničnog početka grejne sezone 15. oktobra. Gotovo svakodnevno obilazim gradilišta po Beogradu i na sve načine pružam podršku radnicima na terenu“, rekao je Basta, koji je radnicima na gradilištima podelio pakete u kojima su hrana i osveženje.

Basta je proverio kako se odvijaju radovi u Ulici Savski nasip u kojoj se gradi veliki magistralni toplovod od toplane „Novi Beograd“ do mosta Gazela, radove na toplani „Resnik“ u kojoj je u toku obimna rekonstrukcija, u Teodora Drajzera u kojoj se gradi toplovod zbog povezivanja grejnih područja, kao i u Ljutice Bogdana gde se takođe gradi toplovod zbog toplifikacije i gašenja kotlarnica na Senjaku.

„Jedan od prioriteta Beogradskih elektrana je zaštita životne sredine. Ulažemo maksimalne napore da našim sugrađanima obezbedimo što čistiji vazduh. Do sada je ugašeno više od 1.200 kotlarnica širom Beograda koje su kao energent koristile tečna goriva – mazut i dizel, ali i čvrsto gorivo – ugalj“, kazao Basta.

Poručio je da će do početka grejne sezone biti završena potpuna rekonstrukcija kotlarnice „Resnik“ u koju je uloženo dva miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.