U trendu

Bazeni na Čairu ponovo otvoreni

Bazeni Sportskog centra „Čair“ danas su, posle pauze od mesec dana zbog rekonstrukcije, ponovo otvoreni za kupače.

Bazeni će, kao i do sada, raditi svih sedam dana u nedelji, a povodom završetka prve faze rekonstrukcije, posetioci će na poklon dobiti besplatno kupanje predstojećeg vikenda, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koju je održali predstavnici rukovodstva SC „Čair“ i grada Niša.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić podsetio je da je za rekonstrukciju dečijeg, rekreativnog i olimpijskog bazena grad ove godine iz kredita obezbedio 70 miliona dinara.

„Obnova zatvorenih bazena je bila preko potrebna jer se na njima od otvaranja 1989. godine ništa ozbiljnije nije radilo. Bazeni su bili u takvom stanju da je postojala opasnost da se noseći stubovi uruše i da propadnu u podrum“, kazao je Perišić.

On je podsetio da na zatvorenim bazenima podno grejanje nije radilo poslednjih deset godina, a klima komore poslednjih osam godina.

Gradonačelnik Niša je najavio da će naredne godine biti rekonstruisana čelična konstrukcija bazena i stakleni portali.

Direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić je istakao da su ove godine na zatvorenim bazenima postavljene dve nove klima komore, zamenjene vodovodne i kanalizacione instalacije i izgradjeni novi sanitarni čvorovi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.