U trendu

Bebac: Trudnice i porodilje da budu obuhvaćene najavljenim povećanjem plata

Roditeljski portal bebac.com uputio je danas zahtev Vladi Srbije u kojem se traži da se trudnicama i porodilljama vrati novac „koji im je oduzet“, te da i one budu obuhvaćene najavljenim povećanjem plata u 2018. godini.

Portal je upozorio da se u medijima pojavila informacija da će povećanje plata koje je najavljeno za 2018. godinu, zaobići trudnice i porodilje.

„Ovo je nakon svih kašnjenja isplata trudnicama i porodiljama vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja. Trudnice i porodilje ste ostavili mesecima bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period kada im je svaki dinar preko potreban“, piše u saopštenju portala.

Prema navodima portala, prilikom umanjenja plata i penzija „žene koje su sada trudne ili su se porodile, takodje su oštećene“, pa se poziva Vlada Srbije da im sada, kao i svim ostalim zaposlenima, taj novac bude vraćen.

„U suprotnom, trudnice i porodilje, ostaće uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno, što nije mali novac, posebno kada se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje. Hitno vratite mamama novac koji im pripada“, apelovao je bebac.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.