U trendu

Bekic: Ohrabruje nesto veće interesovanje mladih za vakcinu

BEOGRAD – Na najvećem punktu za imunizaciju u Srbiji – Beogradskom sajmu, do sada je dato gotovo 480.000 doza vakcina protiv kovida, a poslednjih dana primetno je nešto veće interesovanje mladih od 18 do 30 godina, izjavio je danas koordinator vakcinalnog punkta na Sajmu Zoran Bekić.

On je za Tanjug rekao da se na Beogradskom sajmu dnevno da između 1.000 i 1.200 doza, a u prethodna dva dana dato je skoro 500 prvih doza.

„To je nešto više nego prethodnih dana. To ohrabruje i nadam se da ćemo ići dalje u tom smeru“, istakao je Bekić i dodao da je do sada na Sajmu dato nešto više od 40.000 trećih doza.

Kako je rekao, u Beogradu je vakcinisano oko 30 odsto populacije od 18 do 30 godina, dok je na nivou države više od 23 odsto mladih.

Bekić je rekao i da procenat vakcinisanih u populaciji između 12 i 18 godina nije toliko izražen, ali da se primećuje veće interesovanje u domovima zdravlja.

„Taj broj nije još uvek toliko veliki, on je sad između 10.000 i 12.000. To nije dovoljno da bi uticao na kolektivni imunitet“, naglasio je Bekić.

Na Beogradskom sajmu građani mogu primiti vakcinu protiv kovida svim danima od 8 do 16 časova.

Kako je Tanjugu rečeno, dostupne su sve vakcine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.