U trendu

Beograd dobija Briselsku i ulice po značajnim novinarima, kulturnim i javnim ličnostima

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojena je odluka o imenovanju ulica po Aleksandru Tijaniću, Bogdanu Tirnaniću, Predragu Milojeviću i Miroslavu Radojčiću, Draganu Sakanu, Dinku Tucakoviću i Milanu Vukosu, a Beograd će odlukom odbornika dobiti i Briselsku ulicu.

Usvojena je i odluka da se podigne spomenik-bista začetniku fudbala u Beogradu i Srbiji Hugu Buliju.
Zamenica predsednika Skupštine grada i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović je obrazlažući predlog da Beograd dobije Briselsku ulicu na prostoru „Beograda na vodi“ u Savskom amfiteatru istakla da Srbija, kao zemlja na putu evropske integracije i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, kontinuirano jača ekonomsku i kulturnu saradnju sa zemljama članicama Evropske unije, kao i sa samom unijom.

„Ime Beograd nalazi se na uličnim tablama velikog broja evropskih gradova, a medju tim gradovima nalazi se i Brisel. Beogradska ulica krasi belgijsku prestonicu decenijama unazad i zato bismo imenovanjem Briselske ulice u srpskoj prestonici nastavili putem medjusobnog poštovanja i uvažavanja dveju država i zajedničke saradnje izmedju dva grada u svim oblastima“, rekla je ona.

Usvojena je i odluku da se nagrada grada ubuduće zove Nagrada grada Beograda – Despot Stefan Lazarević

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar