U trendu

Beograd dobija još jedan rekonstruisani skver

BEOGRAD – Radovi na rekonstrukciji skvera, koji čine ulice Birčaninova, Katićeva i Bulevar oslobođenja, u završnoj je fazi, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović i dodao da je vrednost radova 34 miliona dinara.

On je naveo da je rekonstrukcijom površine od oko 1.400 kvadratnih metara prostor prilagođen kretanju pešaka tako što su povećane trotoarske površine za njihovo kretanje.

„Zastor na kolovozu i parking mesima je urađen od sitne kamene kocke, a na trotoarima su kamene ploče“, istakao je Petrović, navodi se u saopštenju uprave Grada Beograda.

Prema njegovim rečima, ceo prostor oplemenjen je novim uličnim mobilijarom sa osam klupa za sedenje, mestima predviđenim za parkiranje bicikala, novim đubrijerama.

Urađena je nova ulična LED rasveta, posađeno je devet novih stabala i uređene nove zelene površine na kojima je zasađeno nisko rastinje i drveće.

Petrović je naveo da je izvođač radova grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja“, a u radovima učestvuju i JKP „Javno osvetljenje“, JKP „Beograd-put“ i JKP „Gradsko zelenilo“.

Dodao je da je u skladu sa ugovorom „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora” preostalo da se rekonstruišu lokacije: ugao Njegoševe i Maksima Gorkog, čija je rekonstrukcija počela 6. aprila, skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, ugao Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.