U trendu

Beograd dobija još jednu žičaru

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da grad ima u planu, da uz pomoć Vlade Srbije, na ovaj način spoji Ušće i Kalemegdan. Do tada, nadležni će, prema usvojenom projektu, Kalemegdan povezati sa Beton halom i to jedinstvenim mostom čija je izgradnja predviđena ove godine.

Gradski čelnici veruju da prevoz  preko Save može da privuče i strance.

– To može da bude atrakcija koja će povećati broj turista. Kalemegdan je važan i ubuduće ćemo više raditi na uređenju svih njegovih delova, poput paviljona Cvijeta Zuzorić koji je u veoma lošem stanju, da bi bio ono što treba, ponos Beograda – rekao je Vesić, a prenose beogradski mediji.

Nadležni još nisu precizirali period kada će ova zamisao biti pretočena u delo, ali je najavljena gradnja mosta na Kalemegdanu ove godine. Ova građevina protezaće se sa visokih zidina do reke odnosno Beton hale.

Ovaj istorijski deo prestonice dobiće i uređene pešačke staze. U toku su radovi na njihovom saniranju u parku Mali Kalemegdan.

– U narednom periodu nas očekuje još niz projekata kao što je uređenje malog stepeništa kod francuske ambasade, velikog stepeništa kod Aleje heroja, kao i Sahat kapija – rekao je Petar Andrijašević, direktor “Beogradske tvrđave”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.