U trendu

Beograd gradi stambenu zgradu za Srbe u Kosovskoj Mitrovici

BEOGRAD – Zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd izgraditi stambenu zgradu u Kosovskoj Mitrovici sa građane srpske nacionalnosti koji su ostali bez domova. 

„Danas je grad Beograd obezbedio polovinu novca za izgradnju zgrade, a drugu polovinu je obezbedila Srpska pravoslavna crkva uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha Irineja“, rekao je Vesić, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Od tih para biće građeni stanovi za žitelje zgrade „Samački blok“ koji su izgoreli u požaru, a kojima Opština plaća stanarinu, pojasnio je Vesić i dodao da je jedini njegov uslov, kada je obećao izgradnju te zgrade, bio da se zgrada zove „Beograđanka“.

„Grad Beograd veoma aktivno pomaže srpske opštine i sredine na Kosovu i Metohiji. Kada sam prošle godine za Srpsku Novu godinu posetio Kosovsku Mitrovicu, obećao sam da će Beograd izgraditi ovu zgradu. Zajedno sa našom crkvom sada to obećanje ispunjavamo“, rekao je Vesić, piše u saopštenju.

Naveo je da skoro godinu dana 15 beogradskih opština sarađuje sa srpskim opštinama i sredinama na KiM i pomaže opstanak našeg naroda.

„Pored toga, više desetina mašina iz beogradskih preduzeća ustupljeno je srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vesić i dodao da je ovu saradnju Beograda i opština sa našim narodom na KiM inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Beograd je glavni grad svih Srba ma gde živeli i zato će srpska prestonica pomagati naš narod gde god je ugrožen. A najugroženiji Srbi, i verovatno najugroženiji ljudi na planeti, žive danas na Kosovu i Metohiji“, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)