U trendu

Beograd konkurisao za zamenu stolarije na zgradama i kućama

BEOGRAD – Grad Beograd je danas podneo prijavu na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.
„Cilj ovog programa jeste pružanje finansijske pomoći i podsticaja fizičkim licima koja ulažu u unapređenje energetskih svojstava toplotne izolacije zidova, krovova, podruma zamenom spoljnih okvira, naročito prozora, radi unapređenja energetskih karakteristika objekata i poboljšanja komfora života građana“, naveo je Radojičić.
Dodao je da je indirektni cilj projekta da se u narednom periodu podstaknu sve jedinice lokalne samouprave da pruže podršku sugrađanima u podizanju kvaliteta njihovih stambenih objekata kroz različite programe i projekte.
Kako je saopštio Gradski sekretarijat za informisanje, Radojičić je naveo i da je veoma važno što time radimo na unapređenju energetske efikasnosti koja je jedan od važnih segmenata zaštite životne sredine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar