U trendu

Beograd: U toku javni poziv za mere energetske sanacije

BEOGRAD – Gradska sekretarka za energetiku Nina Jandrić podsetila je da je u toku javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji Grada Beograda.

Ona je pozvala privredne subjekte da se prijave i na taj način daju doprinos projektu značajnom kako za građane tako i za razvoj ukupne privrede grada Beograda i Republike Srbije, saopštio je Beoinfo.

„Grad Beograd je konkurisao i odobrena su mu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u vrednosti od 10 miliona dinara od strane Ministarstva rudarstva i energetike. Isti iznos je obezbedio i Grad Beograd, što sa sredstvima ministarstva čini ukupno 50 odsto ukupnih sredstava predviđenih konkursom. Ostatak od 20 miliona dinara u obavezi su da obezbede građani koji odluče da se prijave na konkurs, odnosno kada budu izabrani za predmetne podsticaje“, pojasnila je sekretarka Jandrić.

Prema njenim rečima, predmet podsticaja je zamena (nabavka sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, na stambenim zgradama, porodičnim kućama i stanovima, sa pratećim građevinskim radovima.

„Imajući u vidu da je u pitanju pilot-projekat, Grad Beograd je odlučio da se sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Beograda sprovede na području opštine Palilula. Grad Beograd će obezbediti 200 miliona dinara za nastavak aktivnosti i predložili smo Ministarstvu rudarstva i energetike da i oni opredele značajnija sredstva kako bi i ostalih 16 gradskih opština dobilo sredstva za realizaciju ovako značajnog projekta“, naglasila je sekretarka Jandrić.

Sve dodatne informacije, privredni subjekti mogu dobiti na broj telefona 069/8266-532, 011/360-585, ili putem imejl-adrese sjovanovic@palilula.org.rs .

Detalji javnog poziva mogu se videti na sledećem linku:

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.