U trendu

Beogradski vodovod apelovao na maturante da ne ulaze u gradske fontane

Javno-komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija pozvalo je danas maturante da ne ulaze u gradske fontane, pre svega iz bezbednosnih razloga, ali i zbog mogućeg oštećenja instalacija na fontanama.

Beogradski Vodovod je u saopštenju naveo da se u danima s visokim temperaturama pojedini građani kupaju u fontanama, kao i da neki u njih puštaju kućne ljubimce, što može dovesti do oštećenja instalacija, prestanka rada fontane i do povreda, preneo je gradski portal Beoinfo.

„U svakoj fontani postoji sistem instalacija, kako u vidu prskalica i mlaznica, tako i u vidu struje i osvetljenja. Svaki ovaj deo potencijalno može biti opasan i zato pozivamo sugrađane da se ponašaju primereno i da ne ulaze u fontane. Posebna oštećenja na instalacijama imamo i prilikom ubacivanja deterdženta u fontane“, navodi se u saopštenju.

To preduzeće je naglasilo da voda u fontanama nije protočna, kao i da joj se dodaju hemikalije kako bi ostala što duže čista i bistra, pa zbog toga nije za piće, ni kupanje.

„Sugrađani žeđ mogu da utole na jednoj od 191 česme sa vodom iz gradskog vodovoda, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine“, dodaje Vodovod.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.