U trendu

Beogradsko leto i Beogradska od sada stalne BG manifestacije

BEOGRAD – Odbornici Skupštine Beograda uvrstili su danas Beogradsko leto i Beogradsku zimu u stalne manifestacije.

Podsekretarka Sekretarijata za kulturu Gordana Goncić rekla je da je potreba da se dopuni lista stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za Begrad sa dve nove manifestacije, Beogradskim letom i Beogradskom zimom.

„Te manifestacije su postale značajno obeležje našeg grada i privlače veliki broj posetilaca. One u svom sastavu imaju više programa i festivala koji se duži niz godina, a neke i 20 godina, uspešno realizuju u Beogradu. Ulaskom u listu stalnih manifestacija pružila bi se podrška doprinosu koje te manifestacije doprinose kulturnim i umetničkim sadržajima Beograda“, rekla je Goncić.

Podsetila je da je Beogradsko leto stalna manifestacija koju čine Belgrade Beer fest, Belgrade Music Week i Festival klasične muzike Klasiko.

Navela je da je Beogradska zima manifestacija kojom se obeležavaju božićni i novogodišnji praznici u Beogradu tokom decembra i januara.

„Čine je programi dočeka Nove godine i ostali programi u okviru Beogradske zime – Ulica otvorenog srca i ostale, a u januaru će biti obogaćen još jednim festivaskim događajem, najveći muzičkim festivalom u jugoistočnoj Evropi dodelom muzičkih nagrada Music awords ceremony Mac“, navela je Goncić.

Na današnjoj sednici usvojeno je i Rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da se rešenje donosi u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu, Statutom Grada Beograda, Zakonom o smanjenju rizika i katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

„Sekretarijat za poslove odbrane vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima predložio je u skladu sa već usvojenim zakonskim rešenjima obrazovanje Štaba za vanredne situacije na Teritoriji Grada Beograda. Sve ovo se radi kako bi gradski štab nastavio da sprovodi sve aktivnosti koje su u skladu sa Zakonom. Neophodno je da gradski štab uvek bude ažuran i da doprinosi sigurnosti i bezbednosti i očuvanja zdravlja građana Beograda“, rekao je Glavaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar