U trendu

Besplatne ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu

BEOGRAD – Tokom jula i avgusta Beograđani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specificnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, urbanizacije…

Nakon dvosatne šetnje „stazom zdravlja“ u okviru druge zone zaštite na ostrvu, u zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko kviz i eko radionice za decu, navodi se na sajtu opštine Zemun.

Ture će se održavati petkom i subotom, sa početkom u devet sati i trajaće tri sata, navodi se i dodaje da je prvi termin 8. jula, a poslednji 20. avgusta.

Mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži „Lido“, a potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar