U trendu

Beta danas obeležava 22 godine rada

Novinska agencija Beta obeležava danas 22 godine od početka rada. Beta je počela da emituje vesti 4. maja 1994. godine, kao nezavisna, privatna novinska agencija koju je osnovala grupa beogradskih novinara.

Betu su osnovali Ljubica Marković, Julija Bogoeva, Radomir Diklić, Dušan Reljić i Dragan Janjić. Osnivači su bili i Aleksandar Nenadović, Stevan Nikšić i Đorđe Zorkić, koji su u medjuvremenu preminuli.

Beta je počela kao informativni servis vesti iz Srbije, tadašnje SR Jugoslavije, regiona i više svetskih centara.

Produkcija informacija je stalno rasla i bivala unapredjena, pa je tako Beta pokrenula audio-servis 1998. godine, dve godine kasnije počela je da emituje fotografije, a 2008. godine i video-servis.

Novinska agencija Beta danas emituje moderan, multimedijalan informativni sadržaj, kako svojim direktnim korisnicima, tako i najširoj javnosti putem nekoliko internet-sajtova i platformi za mobilne uređaje.

Beta je 2003. godine pokrenula Radio Sto plus u Novom Pazaru, koji emituje program u regionu Sandžaka, a pokrenula je i sajtove posvećene ekologiji „Zelena Srbija“ (www.zelenasrbija.rs) i politikama Evropske unije „Euraktiv Srbija“ (www.euractiv.rs), kao i nevladinu organizaciju pod nazivom Medijski centar Beta.

Beta svakodnevno emituje jedan broj informacija na engleskom i romskom, povremeno i na albanskom i madjarskom jeziku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.