U trendu

Bezbednost na Adi na visokom nivou,dežura i do 60 spasilaca

BEOGRAD – Bezbednost na Adi Ciganliji je na visokom nivou, a na tom kupalištu u smeni dežura od 40 do 60 spasilaca na 32 osmatračnice, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i naveo da su na raspolaganju i četiri skutera za intervencije, kao i tri ekipe Hitne pomoći.

On je za TV Pink rekao da spasioci prolaze obuke, da imaju sertifikate i određeni broj sati teorijske i praktične nastave.

„Obučeni su i znaju da pruže hitnu medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno. Tokom leta, radnim danima na Adi Ciganliji ima oko 50.000 ljudi, a vikendom i do 100.000 ljudi“, kazao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Plaže Savskog jezera su desetu godinu zaredom nosilac najvišeg međunarodnog priznanja „Plava zastava“ koje se dodeljuje na osnovu ispunjenosti kreterijuma iz oblasti kvaliteta vode i opšte bezbednosti na kupalištu.

Prema rečima gradonačelnika, kvalitet vode na Adi Ciganliji se redovno kontroliše i na visokom je nivou, kontroliše se redovno zbog čega, kaže, 10 godina zaredom to kupalište dobija „Plavu zastavicu“.

„Podvodna vegetacija se redovno kosi, naročito u delovima koji su predviđeni za plivanje“, naveo je Radojičić.

Apelovao je na mlade da poštuju pravila na kupalištima, kao i na roditelje da posebno obrate pažnju na svoju decu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.