U trendu

BG će pomoći javnim komunalnim preduzećima u Kuršumliji

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas sa predsednikom opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem o tome kako prestonica svojim iskustvom i uz pomoć gradskih javnih komunalnih preduzeća može da pomogne razvoju te opštine.

Kako je poručeno, Kuršumlija kao treća opština po površini u Srbiji, ima tri banje i veliki potencijal u banjskom turizmu, ali danas su mnoga preduzeća zatvorena, a dosta ljudi se odselilo.

„Želimo zajednički to da zaustavimo. Grad Beograd želi da zadrži lidersku poziciju, ali istovremeno ima i moralnu obavezu da pomogne i prenese svoja iskustva drugima koji žele da razvijaju svoje opštine“, rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Predsednik opštine Kuršumlija zahvalio je gradonačelniku Radojičiću na svečanom prijemu i istakao da je Kuršumlija izuzetno bogata prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima, ali i da je ekonomski jedna od nerazvijenijih opština.

„Beograd kao glavni pokretač razvoja u zemlji ima znanje i moć, a danas sam video želju i volju da pomogne manje razvijenim opštinama i gradovima“, naglasio je Čarapić.

Gradonačelnik Radojičić je rekao i da je danas dogovoreno da Grad Beograd pomogne javnim komunalnim preduzećima u Kuršumliji.
„Želimo da pomognemo kako bi Kuršumlija unapredila kvalitet komunalne usluge za građane. Sa druge strane, s obzirom na to da je Kuršumlija jedna od najmanje razvijenih opština, ponudili smo model kako i na koji način mogu da formiraju industrijsku i slobodnu zonu i privuku investitore“, istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, na taj način će se vratiti deo populacije koja se intenzivno iseljavala proteklih decenija, ali i zaustaviti negativni migracioni tokovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar