U trendu

Deca iz ustanova socijalne zaštite besplatno na bazene

BEOGRAD – Grad Beograd, u saradnji sa Sportsko-rekreativnim centrom „Tašmajdan“, omogućio je od danas besplatno korišćenje bazena deci iz ustanova socijalne zaštite u Zvečanskoj, Prihvatilištu za decu i Sigurnoj kući.

Deca iz Centra za zaštitu odojčadi dece i omladine u Zvečanskoj, Prihvatilišta za decu Beograda i ona koja su zbrinuta u Sigurnoj kući, u pratnji i pod kontrolom stručnih radnika tih ustanova dolaziće na bazen jednom nedeljno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da Grad Beograd vodi računa o svim građanima i objasnio da deca tih ustanova, osim bazena „Tašmajdan“, mogu besplatno da koriste i druge bazene u gradu.

„Ova deca imaju teško detinjstvo i zbog života koji imaju na nama je kao zajednici da ih učinimo ravnopravnim i da im pomognemo da se osete sigurno i da pokažemo da ovo društvo vodi računa o njima“, rekao je danas Vesić na bazenu „Tašmajdan“.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević iskazala je zahvalnost Gradu Beogradu na takvoj inicijativi i istakla da će deca, a njih u tim ustanovama kako je rekla ima 75, tokom posete bazenima biti pod stalnim nadzorom.

„Ovde je danas 17 dece, koja su u pratnji vaspitača i pod stalnim su nadzorom. Deca imaju i posluženje i obrok i sokove“, rekla je Stanisavljević.

Direktor Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan“, Milan Novović, kaže da ovo nije prvi put da se organizuje takva inicijativa za decu iz sistema socijalne zaštite, kao i da je u planu da se od septembra, za decu tih ustanova koja su neplivači, organizuje škola plivanja.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda, Danijela Stajković, rekla je da se deca raduju što će moći da provode letnje dane na bazenima i navela da su uslovi u tom prihvatilištu poboljšani zahvaljujući Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

„Dobili smo nov prostor i novu mogućnost da pružimo šansu deci da i pored teških životnih okolniosti osete nesto što je drugačije i primereno odrastanju svakog deteta“, rekla je Stajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.