U trendu

BG: Kontrolisano oko 600 objekata, u 11 buka veca od propisane

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je Komunalna milicija proteklog vikenda prekontrolisala više od 600 objekata od čega je u 11 buka bila veća nego što je propisano, te da su shodno tome napisani prekršajni nalozi.

Radojičić je rekao da su komunalni milicioneri dobili još oko 300 primedbi građana koje nisu bile u vezi sa bukom na šta je, dodao je, Komunalna milicija takođe odmah reagovala.

Odluka Skupštine grada o ograničenju emitovanja muzike u baštama ugostiteljskih objekata na snazi je od 7. septembra, a podrazumeva da u baštama nije dozvoljeno emitovanje muzike posle 22 sata radnim danima, a posle 23 sata petkom i subotom.

To se odnosi na delove grada koji su jasno definisani, u kojima je najgušća naseljenost, podseća gradonačelnik.

On ističe da je veoma važno to što će komunalni milicioneri, nakon što se usvoji Zakon o buci, dobiti mogućnost da reaguju na licu mesta i meračima buke izmere odstupanja jačine zvuka od dozvoljene.

„Komunalna milicija je izuzetno značajna za dobro funkcionisanje grada, povećavamo broj zaposlenih u toj službi“, rekao je Radojičić gostujući na TV Kurir, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da je u prethodnom periodu primljeno 87 novih komunalnih milicionera i da ih sada ima ukupno blizu 400, te da je na poligonima edukacije još 45 budućih komunalnih milicionera.

„U planu je da do kraja godine primimo još 150 i da ih ukupno bude oko 600“, rekao je Radojičić.

Istakao je da su njegova vizija zdrav Beograd i dobri uslovi za rast i razvoj dece.

„Ta dva faktora će svakako dovesti do toga da se Beograd još više razvija i da ljudi ne samo odluče da ostanu u Beogradu već i da se vrate oni koji su iz njega otišli“, rekao je gradonačelnik.

Podsetio je da se povodom „Evropske nedelje urbane mobilnosti“, koja traje do danas, u Beogradu održava niz programa sa ciljem podizanja svesti građana o potrebi zdravog načina života koju, dodao je, treba da podržava i potrebna infrastruktura.

Gradonačelnik je rekao da je u toku izrada planske dokumentacije za izgradnju 4,8 kilometara linijskog parka u Beogradu, na potezu od Beton hale do Pančevačkog mosta.

Kada je reč o epidemiološkim merama u školama, Radojičić je istakao da su one u vreme pandemije virusa korona neminovnost.

Podsetio je da je za srednjoškolce u Beogradu organizovan kombinovani sistem nastave, dok se odluke o modelima nastave u osnovnim školama usklađuju sa epidemiološkom situacijom i brojem zaraženih, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.