U trendu

BG: Ove nedelje dobrovoljno davanje krvi na više mesta

BEOGRAD – Institut za transfuziju krvi Srbije ove nedelje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi na različitim mestima u Beogradu, pa će danas od 11 do 16 časova biti postavljen autobus na uglu ulica Vojislava Ilića i Ustaničke, saopšteno je iz ove ustanove.

U utorak, 16. avgusta, transfuziološki autobus biće postavljen u Požeskoj ulici kod Doma zdravlja, od devet do 14 časova, a u istom periodu ispred Gradske opštine Zvezdara biće postavljen autobus gde će krv moći da daju građani ove opštine.
Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi nastavlja se na opšttini Novi Beograd, gde će u sredu, 17. avgusta, od 10 do 14 časova, biti postavljen autobus kod prodavnice „Jumbo Super Vero“.

U petak, 19. avgusta, autobus će biti postavljen kod Starog Merkatora od devet do 14 časova, a u nedelju 21. avgusta, od 11 do 16 časova Novobeograđani će moći da daju krv kod „Delta sitija“ u autobusu Instituta.

U četvrtak, 18. avgusta, akciju dobrovoljnog davanja organizuje kompanija NIS od 10 do 14 časova, a za građane Obrenovca akcija će biti organizovana u prostorijama Sportsko-kulturnog centra od devet do 14 časova.

Građani Rakovice krv će moći da daju u subotu, 20. avgusta, od devet do 14 časova, u naselju Vidikovac kod Crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg, gde će biti postavljen autobus.

Istog dana, od 11 do 16 časova, autobus Instituta biae postavljen kod „AVA Shopping Park-a“ gde će krv moći da daju građani Voždovca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.