U trendu

BG: Produženo radno vreme dnevnih centara za beskućnike

BEOGRAD – U saradnji sa Crvenim krstom produženo je radno vreme dnevnih centara za lica bez krova nad glavom za sat vremena i vikendom, saopšteno je danas iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Podseća se da trenutno rade dva prihvatna centra – na Starom gradu u Solunskoj broj 14 i na Voždovcu u ulici Milorada Umljenovića broj 18.

„Zbog hladnog talasa i temperatura ispod nule omogućili smo produženo radno vreme dnevnih centara od 11 do 14 sati radnim danima i vikendom, kao i dodatne kapacitete“, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Podsetila je da korisnici u dnevnim centrima mogu da dobiju kuvani obrok, paket odeće i higijenskih sredstava, a da u Solunskoj ulici imaju i mogućnost korišćenja usluge kupanja.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Beograd od 2020. godine sprovodi uslugu dnevnih prihvatnih centara za lica bez krova nad glavom.

U 2021. godini registrovano je 9.676 poseta dnevnim centrima, a 393 puta su lica bez krova nad glavom koristila uslugu kupanja, precizira se u saopštenju.

„Zajedničkom saradnjom svih institucija sistema, ali i dobrom voljom naših sugrađana možemo pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija“, navela je Stanisavljević i zamolila sve Beograđane da ukoliko primete lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe to i prijave policiji, komunalnoj miliciji ili centru za socijalni rad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar