U trendu

Sredstva za dezinfekciju za ustanove socijalne zaštite u Beogradu

BEOGRAD – Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda obezbedio je više od 100.000 maski i preko 15.000 sredstva za dezinfekciju u ustanovama socijalne zaštite.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, podeljeno je više od 12.000 litara sredstava za dezinfekciju površina, asepsol i etil-alkohol i više od 3.000 litara sredstava za dezinfekciju ruku.

Podeljeni su i gel za suvo pranje ruku i vlažne maramice.

Navodi se da su ta dezinfekciona sredstva dobili Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometenu u razvoju, Prihvatilište za odrasla i stara lica, Prihvatilište za decu Beograda.

Kao i Gradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda, Gradski centar za socijalni rad u Beogradu i Gerontološki centar Beograd i RJ Dnevni centri i klubovi.
Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da su u ustanovama socijalne zaštite smešteni korisnici kojima je potrebna pažnja i pomoć, jer su zdravstveno ugroženi.

„Iz predostrožnosti, u svim ustanovama socijalne zaštite i kod ovlašćenih pružalaca usluga socijalne zaštite Grada Beograda pojačan je epidemiološko-higijenski nadzor“, rekla je Stanisavljević.

Istakla je da se u svim ustanovama koje su u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, postupa po instrukcijama i preporukama dobijenim od epidemiološke službe.

Dodala je da će se nastaviti i sa redovnim dezinfikovanjem objekata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.