U trendu

Sve gradske službe u pripravnosti zbog padavina

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Radojičić naložio je nadležnim gradskim komunalnim službama pripravnost najvećeg stepena, nakon jučerašnjeg nevremena i obilnih padavina.

„Situaciju pratimo iz minuta u minut, informacije prikupljamo u realnom vremenu i pratimo krizne tačke. Sve ovo je neophodno kako bismo Beograđane maksimalno zaštitili“, rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

Zato će u narednih 48 sati pripravnost biti na najvećem stepenu, prevashodno javno-komunalnih preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Gradska čistoća“, „Beograd-put“, „Beogradvode“, ali i „Zelenilo – Beograd“, zbog stabala koja su tokom sinoćnjeg nevremena padala i bila nošena kišnom bujicom.

„Naravno, pratimo i stanje u kanalima. Naložio sam i da se uvedu dežurstva. Građani mogu biti sigurni da se situacija pomno prati i da smo u svakom trenutku spremni da intervenišemo“, rekao je Radojičić.

Beograd je juče u popodnevnim satima pogodilo snažno nevreme, a jaka kiša praćena grmljavinom nastavila je da pada i tokom noći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.