BG: Više vozača pod dejstvom alkohola i psihosupstanci

BEOGRAD – Pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom protekle noći isključili su iz saobraćaja četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jednog zbog nasilničke vožnje.
U saopstenju MUP-a se precizira da je Policija na Trgu Slavija zaustavila 34-godišnjeg vozača automobila „kia“ koji je upravljao vozilom sa 2,41 promila alkohola u organizmu.
Na auto-putu Beograd-Šid, u Novom Beogradu, policija je presretačem zaustavila 19-godišnjeg vozača automobila „mercedes“ koji se kretao brzinom od 118,9 kilometara na čas.

Testiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom kanabisa, a protiv njega su podnete i prekršajne prijave, jer je sa probnom vozačkom dozvolom upravljao vozilom u periodu između 23 i 6 časova, i to vozilom čija je snaga motora veća od 80 kilovata.
Policijski službenici su u Zemunu isključili iz saobraćaja 21-godišnjeg vozača „škode“ koji je upravljao vozilom pod dejstvom kokaina i kanabisa, a takođe nije imao vozačku dozvolu.
U Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Beogradu kontrolisan je 36-godišnji vozač mopeda, koji takođe nije imao vozačku dozvolu, a testiranjem je utvrđeno da je bio pozitivan na kanabis.

U istoj ulici, 23-godišnji vozač automobila „BMV“ zatečen je da upravlja vozilom pod dejstvom kokaina.
Svi vozači zadržani su u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.
Takođe, policija je u Ulici Aleksandra Dubčeka prilikom kontrole automobila „škode superb“, kojim je upravljao 28-godišnji vozač, uređajem folimetar izmerila na vozilu zatamnjenost stakla koja su bila protivna propisima, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.