U trendu

BG: Zaprašivanje komaraca večeras sa zemlje i vode

BEOGRAD – Akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje i vode na javnim površinama na teritoriji grada Beograda biće nastavljena večeras, ako to vremenske prilike dozvole, saopšteno je iz Sektora ekologije JKP Gradska čistoća.

Planirana akcija sprovodiće se od 18.00 časova do ponoći i obuhvatiće lokacije Lipovička šuma, Ranžirna stanica, groblje Orlovača, Ada Ciganlija, naselje Makiš kolonija, Miljakovačka šuma, Sunčani breg, Umka – Ostružnica (suzbijanje sa vode), Železnik, Resnik, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo i Petlovo brdo.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstavo za zaštitu životne sredine i bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja.
Na građane se apeluje da ekipama koje suzbijaju komarace omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.
Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivajucgu besplatni broj telefona 0800 000 807 ili na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.