U trendu

BG: Žena stradala u požaru, mladić uboden nožem

BEOGRAD – U ulici Mitropolita Pavla Nenadovića, noćas se dogodio požar u kojem je jedna žena preminula, a druga je prevežena u VMA na odeljenje detoksikacije, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

U ulici Kneza Višeslava, 18-godišnji mladić noćas je uboden nožem tokom tuče i kolima hitne pomoći prevežen u Urgentni centar na reanimaciju.

Prema rečima dežurnog lekara, protekle noći je bilo više tuča u Beogradu sa većim brojem učesnika, ali sem ubodenog mladića, nije bilo teže povređenih.

Dogodilo se ukupno šest saobraćajnih udesa, ali prema rečima dežurnog lekara ni jedan učesnik nije ozbiljnije povređen, a lakše povrede su sanirane na licu mesta.

Dežurale su 22 ekipe koje su obavile ukupno 123 intervencija, od čega 22 na javnim mestima.

Kao i svake noći bilo je nekoliko intervencija na javnim mestima zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su na detoksikaciju u VMA.

Situacija sa korona virusom nastavlja da se smiruje, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći, a protekle noći bilo je šest interkliničkih trasporta, ali nije bilo novih slučajeva kovida-19.

U velikom broju su se javljali hronični pacijenti, najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari.

Protekle noći javljao se manji broj građana zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.