U trendu

Biserka Jakovljević: Policiji dva puta prijavljivane pretnje nagim fotografijama maloletne ćerke

Direktorka jagodinskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević izjavila je danas da je dva puta primila pretnje da će na društvenim mrežama biti objavljene slike njene nage maloletne ćerke, da je oba puta to prijavila policiji, ali da ni do danas nije dobila povratnu informaciju iz policije da li takve slike zaista postoje.

Jakovljević je za televiziju Hepi izjavila da je pre dve godine prvi put primila pretnje da postoje slike njene nage maloletne ćerke, koja je u tom trenutku imala 15 godina, čime je pokušla da je uceni žena koja je na taj način htela da dobije socijalnu pomoć.

Jakovljević je rekla da je pretnje odmah prijavila policiji, koja je tu ženu privela, ali da je ona tada dala izjavu da „nikada nije videla te slike, da je slučajno čula u nekom razgovoru i da nije dobro shvatila“.

„Ta prijava zaista postoji od pre dve godine. Narednih godinu dana moje dete je stalno preko društvenih mreža dobijalo uvredljive zahteve – da li možeš da nam pošalješ slike, konstantno vršnjačko sajber nasilje uz pretnje da će objaviti nage fotografije“, rekla je Jakovljević. Ona je dodala da „ne zna ko su ti ljudi“ koji su upućivali pretnje, jer su „profili namenski pravljeni za kratko vreme pa bi bili ugašeni“.

Prema njenim rečima, drugi pokušaj ucene fotografijama njene maloletne ćerke desio se prošle godine, 21. juna, na dan izbora, kada je njenom mužu prišla „jedna osoba koja je bila u izbornom štabu konkurentske lokalne izborne liste“.

„Doslovno je rekla: ne bude li tvoja žena povukla izjave, ne samo svoje nego i političkih aktivista u izbornoj kampanji, i ne bude li se ogradila od politike Dragana Markovića Palme, ja ću kroz medije i na društvenim mrežama objaviti slike vaše ćerke“, kazala je Jakoviljević.

Ona je rekla da je „ta osoba tog istog dana poslala poruke na Viberu u kojima je to isto pisalo“ i dodala da je „tog istog dana otišla u policiju, a ta je žena istog dana privedena i zadržana i imala neku kaznu“.

„Ne znam da li je oduzet (njen) telefon, ne znam da li su kod nje pronadjene fotografije. Nisam išla u tužilaštvo da se raspitujem, verujem u institucije. Najmonstruoznije je da je osoba koja nas je ucenjivala na dan izbora jedno vreme trenirala karate našu ćerku. U kom trenutku je ona došla i da li je došla do takvog sadržaja ne znam“, rekla je Jakovljević.

Ona je dodala da je „pre dva meseca“ kontaktirao čovek koji je takodje pretio da će objaviti fotografije, za koga je rekla da će „njegovo ime dati tužilaštvu“ ako bude potrebno, za koga je na Fejsbuku videla „da je učestvovao u šetnji pokreta 1 od 5 miliona“.

Na pitanje da li je razgovarala sa ćerkom, i kakva saznanja ima kao porodica da li postoje neke nage fotografije, Jakovljević je odgovorila da su „utvrdili kao roditelji da je jedino moguće“ da takve fotografije postoje da ih je ona poslala „u prepisci sa drugim maloletnim licem“.

„Kada je Marinika Tepić rekla na konferenciji za štampu: visoka funkcionerka koja ima tri ćerke koja je na dan izbora prijavila taj dogadjaj, ona je meni tog trenutka nacrtala metu na čelu, jer je poručila ljudima koji me ucenjuju tu se ne radi samo o foto nego o nečemu monsturoznijem“, rekla je Jakovljević.

Ona je navela da je zato otkrila svoj identitet, jer je „možda nepoznata u Beogradu, ali u Jagodini se svi dobro poznaju i svi već znaju ko je dete i identitet porodice“.

„Molim da oktrije izvor ko je njoj dao tu informaciju, jer mi kao roditelji nikada nismo saznali da se u telefonu nalaze foto u našeg deteta“, kazala je Jakovljević.

Ona je rekla da je u tužilaštvu dala izjavu povodom izjave potpredsednice Narodne stranke Sande Rašković Ivić da je počasni konzul Srbije u Italiji Roberto Veraldi bio svedok podvodjenju devojaka.

„U pitanju je 2011. godina i konkretan dogadjaj u pitanju je laž o profesoru Veraldiju da je na nekoj večeri doživeo neprijatnost. Tog počasnog konzula poznajem privatno dugo godina smo saradjivali. Bila sam prisutna 2011. godine i rekla sam u tužilaštvu imenom i prezimenom ko je sve bio“, kazala je Jakovljević.

Ona je navela da su na toj večeri bili prisutni „visoki funkcioneri države, Ivica Dačić kao ministar policije, predstavnici ambasada, policijsko obezbedjenje, Jadranka Jovanović operska pevačica, diplomate i privrednici i da se ništa sramno ili slično izjavi Sande Rašković nije desilo“.

Jakovljević je rekla da se „neće ograditi od politike Dragana Markovića“, kao i da je bila prisutna „na mnogim ručkovima i putovanjima i prva bi reagovala da je posumnjala da je žrtva neko maloletno lice“ ili žena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.