U trendu

Blokada izgradnje auto-puta kod Čačka i dalje, nema dogovora s nadležnima

Meštani sela Baluga, kod Čačka, koji 11. dan blokiraju radove na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Pojate jer im nije plaćeno zemljište oduzeto radi izgradnje puta, rekli su danas agenciji Beta da još nisu dobili ponudu sporazuma sa „Koridorima Srbije“ o ispunjavanju njihovih zahteva.

Rekli su da su im predstavnici „Koridora Srbije“, koji su ih posetili pre šest dana, obećali da će biti isplaćeneno zemljište i da će najkasnije do 28. septembra potpisan sporazum u Gradskoj upravi Čačka, ali da nisu dobili ni predlog tog sporazuma.

„Od našeg advokata smo saznali da u ‘Koridorima Srbije’ negoduju što nismo prekinuli blokadu i da je prekidanje blokade uslov za potpisivanje sporazuma, a mi smo im i prilikom poslednjeg susreta rekli da ćemo blokadu prekinuti tek kada nam konkretno kažu kada će nam isplatiti oduzetu zemlju i po kojoj ceni“, rekao je jedan od učesnika blokade Bratislav Simović.

On je dodao da su blokadu radova na izgradnji auto-puta počeli zbog nezadovoljstva što im oduzeto zemljište još nije isplaćeno i što sudski porocesi meštana koji nisu bili zadovoljni ponudjenom cenom traju tri godine, a predstavnici „Koridora Srbije“ se ne odazivaju na zakazana sudska ročišta.

Mešatni su najavili da će, ukoliko im se do nedelje ne javi niko od nadležnih institucija koje bi trebalo da se bave rešavanjem njihovih zahteva, oglasiti prodaju šodera i peska za koji pretpostavljaju da služi za izgradnju auto-puta, a nalazi se na parcelama koje su im oduzete, a nisu plaćene.

I meštani sela Pakovraće, kod Čačka, nastavili su blokadu radova na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Požega koju su počeli pre oko tri meseca, takodje zahtevajući plaćanje zemljišta koje im je oduzeto radi izgradnje tog puta.

Oni kažu da još nema dogovora s javnim preduzećem „Putevi Srbije“, ni konačnih presuda u sudskim procesima koje više od dve godine vode oni meštani koji nisu zadovoljni ponudjenom cenom za eksproprisanu zemlju.

Meštani Pakovraća su blokirali radove na izgradnji auto-puta i delimično blokiraju regionalni put Čačak-Lučani gde zaustavljaju samo vozila graditelja auto-puta, dok ostala propuštaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar