U trendu

Bodrožić: Prenošenje objava podrške počiniocu zločina ukazuje koliko je srozan nivo …

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je danas da se na primerima medija koji prenose video snimke podrške sa društvenih mreža učeniku koji je u beogradskoj školi ubio devet osoba, vidi „koliko je srozan nivo novinarstva“ u Srbiji.

List Alo preneo je danas na svom sajtu snimak koji je na društvene mreže postavila maloletnica sa uvredama žrtava i porukom podrške učeniku škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru K. K. koji je 3. maja ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Bodrožić je za agenciju Beta izjavio da su kriterijumi u novinarstvu u Srbiji izgubljeni dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, što je vidljivo i u izveštavanju o ovoj tragediji.

„U ovim danima još jače se uočava koliko je srozan nivo novinarstva u našoj zemlji. Kriterijumi su odavno izgubljeni a dolaskom Srpske napredne stranke na vlast ti najgori mediji smešteni su na pijedestal novinarstva“, rekao je Bodrožić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je ranije danas da je „neophodno da očuvamo razumnost i stabilnost, pogotovo prema našoj deci koja informacije prate iz različitih izvora i medija“.

Kako je prenela televizija N1, iz MUP-a je apelovano „da dečji profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, u smislu nadzora nad sadržajima kojima dete pristupa, sa kim i na koji način komunicira i u kom vremenu“.

Iz MUP-a su zatražili da ljudi budu „prisutni i udruženi u prevazilaženju situacije koja je sve građane Srbije uznemirila i duboko potresla“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.