U trendu

Bojkot nastave zbog Å¡amaranja profesorke

U Tehničkoj školi u Mladenovcu danas nema nastave jer su profesori odbili da drşe časove kako bi se solidarisali sa koleginicom koju je išamarao učenik.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije osudila je nasilje nad profesorkom Tehničke škole u Mladenovcu i saopštila da podrşava odluku nastavnog kadra te škole da u znak solidarnosti danas ne drşe nastavu, ali i zatraşila da predavači dobiju status sluşbenog lica.

Nastavno veće Tehničke škole u Mladenovcu donelo je u četvrtak rešenje da će današnji dan biti radan ali ne i nastavni, jer je prošle nedelje učenih drugog razreda te škole na času ošamario profesorku.

USPRS je ocenila da poloşaj nastavnika u Srbiji unişen platama i zakonskim rešenjima kojima se učenici i roditelji ne kaşnjavaju za nasilje nad prosvetnim radnicima.

Sindikat je zatraşio da se novim prosvetnim zakonom ne dozvoli ispisivanje iz škole dok traje disciplinski postupak, kao i da mu se ne dozvoli upisivanje u drugu školu posle okončanja postupka.

„Poslednji je momenat da ovakvo i slično besprizorno ponaÅ¡anje prema prosvetnim radnicima bude sankcionisano u praksi, a ne samo u priči. Samo tako, dugoročno ćemo reÅ¡iti problem u druÅ¡tvu, danas. I jedino tada će nasilja biti manje na ulici, radnom mestu i u porodici, sutra“, navodi se u saopÅ¡tenju.

Nastavnica je, inače, od kada se dogodio incident, na bolovanju, a rodtielji su ispisali problematičnog đaka iz ove škole.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.