U trendu

Bojkot nastave zbog šamaranja profesorke

U Tehničkoj školi u Mladenovcu danas nema nastave jer su profesori odbili da drže časove kako bi se solidarisali sa koleginicom koju je išamarao učenik.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije osudila je nasilje nad profesorkom Tehničke škole u Mladenovcu i saopštila da podržava odluku nastavnog kadra te škole da u znak solidarnosti danas ne drže nastavu, ali i zatražila da predavači dobiju status službenog lica.

Nastavno veće Tehničke škole u Mladenovcu donelo je u četvrtak rešenje da će današnji dan biti radan ali ne i nastavni, jer je prošle nedelje učenih drugog razreda te škole na času ošamario profesorku.

USPRS je ocenila da položaj nastavnika u Srbiji unižen platama i zakonskim rešenjima kojima se učenici i roditelji ne kažnjavaju za nasilje nad prosvetnim radnicima.

Sindikat je zatražio da se novim prosvetnim zakonom ne dozvoli ispisivanje iz škole dok traje disciplinski postupak, kao i da mu se ne dozvoli upisivanje u drugu školu posle okončanja postupka.

„Poslednji je momenat da ovakvo i slično besprizorno ponašanje prema prosvetnim radnicima bude sankcionisano u praksi, a ne samo u priči. Samo tako, dugoročno ćemo rešiti problem u društvu, danas. I jedino tada će nasilja biti manje na ulici, radnom mestu i u porodici, sutra“, navodi se u saopštenju.

Nastavnica je, inače, od kada se dogodio incident, na bolovanju, a rodtielji su ispisali problematičnog đaka iz ove škole.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)