U trendu

Boljević: Tužilac bi trebalo da istraži slučaj sutkinje iz Kuršumlije

Predstavnica Društva sudija Srbije Dragana Boljević ocenila je da bi nadležni tužilac trebalo da utvrdi da li ima osnova za krivičnu odgvornost u slučaju u Kuršumliji u kojem se sutkinja Danijela Milojević izuzela iz procesa i navela da je Radoljub Vidić, tužilac u procesu, inače predsednik opštine Kuršumlija, u prethodnom mesecu ugrozio njenu porodicu.

„Tužilac bi morao da sasluša sudiju kako bi utvrdio čime je bila motivisana kada je donela takvu odluku, kao  da sasluša i osobu zbog koje je tražila izuzeće. U svakom slučaju morao bi da nešto preduzme po tom pitanju“, rekla je Boljević za agenciju Beta.

U Kuršumliji, sutkinja Danijela Milojević tražila je sopstveno izuzeće. Kao razlog je navela to da je tužilac, inače predsednik opštine Kuršumlija, u prethodnom mesecu ugrozio njenu porodicu.

Sportski novinar Milojko Pantić našao se pred kuršumlijskim Osnovnim sudom jer je predsednik opštine Radoljub Vidić, posle Pantićevog govora na protestu „1 od 5 miliona“, protiv njega podneo krivičnu prijavu.

Postupak je pripao sutkinji Danijeli Milojević, koja je na ročištu 23. oktobra zatražila sopstveno izuzeće.
„Postoje razlozi za moje izuzeće, budući da je u ovom predmetu privatni tužilac Radoljub Vidić upravo u funkciji predsednika opštine, a koji je u poslednjih mesec dana, u skladu sa svojom funkcijom, uticao na izmeštanje radnog mesta mog supruga na kome radi više od 20 godina i time ugrozio egzistenciju moje porodice, uneo nemir i nesigurnost u istu“, navela je u obrazloženju, a koje je prenela N1.
Boljević navodi da je u izveštaju Evropske komisije navedeno da ima pritisaka na sudije, a da je isto navedno i u istraživanju koje je Drštvo sudija Srbije zajedno s CeSID 2017. godine radilo na uzorku od 1.600 sudja.
„Sudije su navodile da stalno osećaju pritiske medija, političara, izvršne vlasti. Jedna petina navela je i da oseća pritiske koji dolaze od predsednika sudova“, podsetila je Boljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar