U trendu

Božović:U BG uklonjeno 35 nelegalnih objekata

BEOGRAD – Od novembra 2018. godine u Beogradu je uklonjeno 35 bespravnih objekata ukupne površine preko 20.000 kvadratnih metara, saopštila je danas član Gradskog odbora SNS Sonja Božović povodom tvrdnji potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da postoje milioni kvadrata nelegalnih objekata i da se tim problemom niko ne bavi.

„U gradu Beogradu, od izmena Zakona o planiranju i izgradnji iz novembra 2018. godine, kada je kompletna nadležnost građevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda poverena Sekretarijatu za inspekcijske poslove, ovaj organ je doneo preko 2000 rešenja sa različitim nalozima mera, zatvorio 743 gradilišta, podneto je preko 650 krivičnih i drugih kaznenih prijava nadležnim tužilaštvima“, navela je Božović.

Ona je upitala Tepić koliko je bespravnih objekata i koji su to objekti, koji su uklonjeni za vreme vlasti bivšeg gradonačelnika, Dragana Đilasa.

„Takođe, postavlja se pitanje, pošto je upoznata sa gradnjom nelegalnih objekata, zašto nikada nije prijavila ni jedan jedini slučaj bespravne gradnje“, upitala je Božović.

Ona je ocenila i da Tepić „svojim rijalitijem“, vređa sve vredne i poštene ljude zaposlene u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, koji, kako je navela, i pored svih ograničenja i problema koje je donela epidemija, svaki dan postupaju po prijavama građana, rade u dve smene, pokušavajući da nadoknade odsustvo bolesnih kolega koji se leče od korone, saopštio je GrO SNS.
Tepić je juče novinarima ispred zgrade Radio-televizije Srbije kazala da je od dolaska SNS na čelo Grada Beograda izgrađeno milion kvadratnih metara nelegalnih objekata i da sada ukupna površina takvih objekata u gradu iznosi dva i po miliona kvadratnih metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.