U trendu

Britanija poklonila 189 stabala lišćara i četinara Beogradu

BEOGRAD – U sklopu akcije „Drvo za Beograd“ koju je pokrenula kancelarija gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, danas je zasađeno 189 sadnica lišćara i četinara koje su poklon glavnom gradu Srbije Ambasade Velike Britanije i 12 britanskih kompanija.

Stabla su zasađena na desnom priobalju Save, u blizini Beogradskog sajma, a britanska ambasadorka u Srbiji Šan Makleod izahvalila je britanskim kompanijama koje su se uključile u tu akciju kao donatori i doprinele tome da posle Bajfordove šume na Banjici, grad Beograd dobije još jednu malu „britansku šumu“.

„U novembru će Velika Britanija biti domaćin konferencije UN COP26 o klimatskim promenama. Negovanje zelenih površina i pošumljavanje su važan deo globalne borbe protiv klimatskih promena, borbe za čistiji vazduh i očuvanje biodiverziteta“, rekla je Makleodova.

Pozvala je i druge kompanije, kolege i građane da se uključe u slične akcije u svojoj lokalnoj zajednici i na taj način daju doprinos ozelenjavanju gradova.

Inicijativu „Tree 4 Belgrade“ su ispred britanske poslovne zajednice u Srbiji podržale kompanije AstraZeneca, G4S, Body Shop, Pernod Rićard, Telegroup, Fronteri, Arup, Quintešentially SEE, Cummins, British Busineš Network, Ćordate, Weir Minerals i Mott Macdonald.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva se nedavnim planom za takozvanu „zelenu industrijsku revoluciju“ obavezala da će svake godine pošumiti najmanje 20.000 hektara zemljišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar