U trendu

Britanski ambasador primio učesnice vojnog turnira u malom fudbalu

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif primio je učesnice Medjunarodnog vojnog turnira u malom fudbalu za žene, pripadnice oružanih snaga Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, koje su danas odmerile snage u Sportskom centru Vojne akademije i uručio im pehare, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ističući da na turniru u futsalu za žene, „prvom takve vrste u svetu“, nisu bili najvažniji rezultati, odnosno to ko je osvojio prvo, a ko drugo i treće mesto, ambasador Kif je rekao da su vojne reprezentacije Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine prikazale jednaku želju za uspehom i dostojno predstavile oružane snage zemalja iz kojih su došle.

Mnogo važnija od postignutih golova bila je prilika da se još jednom promoviše rodna ravnopravnost i činjenica da su žene „i u fudbalu ravnopravne muškarcima“, rekao je ambasador Kif, navodi se u saopštenju.

Prijemu u rezidenciji ambasadora prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Zoran Djordjević.

Vojno odeljenje Ambasade Velike Britanije organizovalo je zajedno sa Ministarstvom odbrane Srbije revijalni medjunarodni turnir u futsalu za zene, sa ciljem promocije rodne ravnopravnosti, danas u Sportskom centru Vojne akademije u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.