U trendu

Budžet grada pred odbornicima 21. decembra

BEOGRAD – Plan gradske kase za narednu godinu naći će se pred odbornicima Skupštine grada Beograda na sednici zakazanoj za 21. decembar, najavio je danas predsednik parlamenta Nikola Nikodijević.

Oism Odluke o budžetu, na dnevnom redu će biti i odluke o obimu sredstava namenjenih za vršenje poslova gradskih opština, ali i programi poslovanja gradskih javnih i komunalnih preduezeća, rekao je Nikodijević za Tanjug.

Nakon što Gradsko veće usvoji predlog budžeta grada, odbornici će odlučivati o načinu raspodele sredstava za narednu godinu i o prioritetima za koje su gradski planeri namenili sredstva grada.

Nikodijević je istakao da je budžet grada za 2019. godinu dobro izbalansiran i pažljivo planiran.

“Na strani rashoda su opredeljena sredstva koja idu u investicije u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, pre svega da bi se završili građevinski poslovi započeti ove godine i kako bi se otvorila perspektiva ulaganja i u one rubne delove grada koji su godinama bili ispod radara investitora”, rekao je Nikodijević.

On je naveo da će se nastaviti ulaganja u nabavku vozila za javni prevoz, kako bi se obnovio vozni park GSP-a, i kako bi se povećala sigurnost i udobnost u gradskom prevozu.

“Nastaviće se sa ulaganjima u predškolske ustanove, sa ciljem da se u potpunosti smanje liste čekanja za vrtiće i da se svoj deci omogući upis u obdaništa”, kazao je Nikodijević.

Dodao je da su nadležni rešeni da se redovno i u potpunosti izmiruju sva potraživanja i obaveze Grada prema korisnicima socijalnih davanja, naročito prema porodiljama i trudnicama.

“Grad će i u narednoj godini značajno smanjiti nivo zaduženosti i tako potvrditi visoku likvidnost i stečeni ugled na finasijskom tržištu. Prioritet je da nastavimo razvoj grada, završimo velike projekte i učinimo sve što je neophodno da i dalje privlačimo značajna ulaganja, kako u stambeni i poslovni fond grada, tako i u saobraćajnu infrastrukturu”, naveo je Nikodijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.