U trendu

„BusPlus“postaje i platna kartica?

Kartice „BusPlus“ postaće platne, a sa njima će moći i da se ostvari popust na cenu markice kao i račun „Infostana“ najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je za „Večerne novosti“ rekao da je „Apeks tehnolodži solušn” koji je zadužen za naplatu i kontrolu karata u javnom prevozu potpisao ugovor sa AIK bankom i „Masterkardom“, a nove legitimacije bi uskoro trebalo da budu dostupne građanima.

Kako je rekao Beograđani koji budu nabavili novu „BusPlus“ karticu moći će, da biraju da li će im ona biti i platežno sredstvo.

„To je velika novina. Naime, kartica će biti uključena u takozvani “lojaliti“ program, odnosno njom će moći da se plaća u određenim radnjama. Za to će kupci dobijati i bonuse, koji će im omogućiti popuste na cene markice narednog meseca. Planirano je i da grad daje popuste građanima koji ovom karticom reše da plate račun Infostana“ podvukao je Vesić.

Za tu uslugu kompanija „Apeks tehnolodži solušn“ raspisala je konkurs na koji se jedina javila AIK banka, a reč je o beskontaktnim karticama koji izdaje banka.

Vesić navodi i da za sada nema planova ni za pojeftinjenje niti za poskupljenje gradskog prevoza, ali je istovremeno najavio rigorozniju kontrolu kako bi se povećala disciplina plaćanja karata u javnom gradskom prevozu.

„Nama je u ovom trenutku gradski prevoz najveći problem. Uspeli smo da finansijski stabilizujemo sva preduzeća u gradu, osim GSP Beograd koji svakog meseca pravi gubitak od 200 miliona dinara, a godišnje 2,4 milijarde dinara. To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata“ naznačio je Vesić.

Kada bi u Beogradu svi zaposleni u državnoj upravi i javnim preduzećima

plaćali markicu direktno, prihod GSP-a bi bio veći za 300 miliona dinara mesečno,

rekao je Vesić i dodao da veruje da bi jedino ta mera dovela do potpunog ozdravljenja

GSP-a koji bi onda mogao i da kupuje nove autobuse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar