U trendu

CarGo dao 1,2 miliona dinara manastiru Hilandar za izgradnju kampa za decu

Udruženje gradjana CarGo je danas dalo 1,2 miliona dinara manastiru Hilandar za završetak radova na izgradnji Kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji. 

Kamp tog svetogorskog manastoora, u Grčkoj, nalazi se u opštini Medvedja i imaće kapacitete za 200 dece.

Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da će Kamp prijateljstva biti „kuća za svu decu iz ugroženih sredina“, mesto gde će se okupljati, učiti i širiti humanost.

„Izgradnja Kampa je odgovor našeg udruženja raznim samozvanim radnim grupama čija je jedina misao da ga ugase. Uprkos svima njima, Hilandar ostaje kuća humanosti, a CarGo njen noseći stub“, kazao je Vučić.

Udruženje CarGo je prošlog leta podržalo humanitarnu akciju „Kamp prijateljstva“ za 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona u Beogradu.

„Mi nemamo privilegiju da kao neka udruženja dugujemo milijarde za porez. Jasno je da radne grupe koje rade protiv nas nisu radne grupe već rušilačke, interesne grupe“, istakao je Vučić.

Poverenik Hilandara Miloš Stojković je rekao da mu je veoma drago što se CarGo i ovg puta odazvao pozivu Manastira i da samo uz dobre ljude Hilandar može da nastavi svoju humanu misiju širom Srbije.

„Znam pod kakvim je pritiscima CarGo i znamo koliko im je teško, zato cenimo njihovu pomoć jer pomažu i kada im je najteže“, naveo je Stojković.

On je dodao i da je CarGo je uzor svim ostalim kompanijama i udruženjima.

„Mi nećemo stati, a ako se i ostali ugledaju na CarGo moći ćemo još više da širimo humanost, da pomažemo i stvaramo osmehe na lice deci širom cele Srbije“, rekao je Stojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.