U trendu

CarGo objavio snimak napada policajca na svog člana (VIDEO)

Udruženje gradjana „CarGo“ objavilo je snimak prošlonedeljnog napada policije na člana tog udruženja posle nenasilnog protesta protiv oduzimanja CarGo vozila.

Predsednik Udruženja Aleksandar Vučić rekao je danas da su „i gradjani i članovi zaprepašćeni da organi reda danas u Srbiji reaguju nasiljem na miran protest, a da na nenasilan otpor reaguju brutalnom represijom“.

Kako je saopšteno, član Udruženja „CarGo“ Momir Nikčević, koga je pripadnik Interventne policije udario vozilom prilikom nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila, za sada neće podneti krivičnu prijavu „jer ne želi da ulazi u borbu sa državom“.
 
„Udruženje je kao i do sada stalo i uz ovog člana i mi smo mu pružili pravnu pomoć, ali razumemo i njegovu molbu da se ne podnese krivična prijava. Očigledno se Momir Nikčević boji za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Medjutim, CarGo je tu da podrži svakog člana i zato nećemo odustati od otkrivanja ko ga je udario i nećemo stati dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao. Zato danas i objavljujemo ovaj snimak, a nadležni organi neka rade svoj posao“, istakao je Vučić.
 
Na snimku koji je objavio CarGo vidi se da su članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića namerno vozeči kroz okupljene gradjane.
 
Vučić je rekao da je cilj taksi kartela, koji po njegovim rečima rukovodi svim tim akcijama, „upravo da se zaplaše članovi CarGo jer im je batina jedino preostalo sredstvo odbrane svog kartelskog položaja“.

„Nažalost, članovi Udruženja su zaplašeni, prestravljeni. Oni se boje da sednu za volan i pošteno rade svoj posao jer nikada ne znaju da li je neko od tih klijenata ‘prikriveni islednik’, kao da su najgori mafijaši, a ne ljudi koji pošteno rade i plaćaju porez“, istakao je Vučić.

Dodao je da veruje „da postoji veliki broj časnih policajaca, ali da nažalost medju njima ima i onih koji su prekoračili svoja ovlašćenja u jednoj nečasnoj akciji, kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije“.
 
On je izrazio nadu da će se uskoro obustaviti akcije nezakonitog i bahatog oduzimanja vozila članova Udruženja „CarGo“ i podsetio da saobraćajna inspekcija radi po tumačenju koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja, a koje je suprotno mišljenjima Ministarstva turizma, Republickog sekretarijata za zakonodavstvo, kao i Komisije za zaštitu konkurencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.